Framgångsfaktorer för ett program för tidrapporter

Bra Tidrapporteringsprogram

För att tidrapporteringen ska bli framgångsrik måste användargränssnittet vara lättförståeligt, lättarbetat samt innehålla endast ett fönster. Information i tidrapporten bör också utgå fram den tidigare genomförda resursplaneringen som finns i det flesta företag och projekt. Tänk på att göra en grundlig kartläggning av era behov och krav då ni ska välja mellan olika system för tidrapport för att säkerställa att tidrapporterna uppfyller era behov.

Vilket program ska jag välja tidrapporter?

Det finns många program för tidrapporter, både för Windows < Mac. Problemet är att hitta det tidrapporteringssystem som passar ert företag bäst. Vissa baskrav finns alltid då ni ska välja program för tidrapport. Program som marknadsförs i Sverige uppfyller några av dessa baskrav så som att dessa program kan hantera vårt sätt att skriva datum och tid samt hantera ÅÄÖ som dessutom har svensktalande support.

Utveckla eget system för tidrapportering

Många organisationer eller företag utvecklar egna program eller system för tidrapportering. Många mindre företag hanterar sin tidrapportering med enkla och gratis kalkylprogram som t.ex. Google spreadsheet eller program som MS Excel.

Det finns också mänga mallar för tidrapportering gratis på nätet och någon mall som är gratis passar troligtvis även ert företag. Fördelen med att använda vanliga kalkyleringsprogram till tidrapportering är att ni kan anpassa dessa enkelt efter dina behov och att du med minimal programmering kan ställa samman tidrapporterna på det sätt som önskas.

Funktioner som måste finnas med i program för tidrapporter

Det finns vissa funktioner som är så självklara att det ska finnas i tidraporteringsprogrammen att man inte ens tänker på att frågar efter dem men om ni inte frågar så är det inte säkert att de finns med. Det är funktions som t.ex.:

Program för tidrapporter
  • Flextidsredovidning - Kunna rapportera extra arbetad tid som antingen övertid eller flextid
  • Övertidsredovisning - Att rapportera om medarbetaren vill ha övertiden som flextid eller övertid
  • Kompledigt - Tidrapportera extra arbetstid som kompensationsledigt
  • Semestertid - Att kunna tidrapportera tid som semester
  • Vård av barn - Rapportera frånvaro för vård av barn
  • Föräldraledighet - Redovisa planerad föräldraledighet
  • Sjukdom - Att kunna tidrapportera frånvaro orsakad av att medarberaren är sjuk

Tänk på at vissa av dessa tider ska kunna rapporteras som del av dag och att vissa tider ska kunna rapporteras i förväg.

Att använda gratis mallar och kalkylprogram för tidrapport

Många mindre företag hanterar sin tidrapportering med enkla och gratis kalkylprogram som t.ex. Google spreadsheet eller program som MS Excel. Det finns också många mallar för tidrapportering gratis på nätet och någon mall som är gratis passar troligtvis även ert förtag. Fördelen med att använda vanliga kalkyleringsprogram till tidrapportering är att ni kan anpassa dessa enkelt efter dina behov och att du med minimal programmering kan ställa samman tidrapporterna på det sätt som önskas.

Tidrapporteringsprogram

Ifall ni ska köpa ett program för tidrapportering så finns det många tidsystem som möjliggör enkla webbaserade tidrapporter och är gratis men också stora komplexa tidrapporteringssystem. Kom ihåg att tidrapporter finns också i affärssystem så om ni har ett affärssystem eller avser att köpa ett affärssystem så kan det vara lämpligt att inte köpa ett separat system för tidrapportering. På internet finns också många program som kan göra tidrapporterna och som ni kan prova helt gratis.Allt intressant om tidtabeller

Här kan du hitta många tider i tidtabellerna och relevant fakta om tidtabeller men också en del kul och lustiga saker gällande tider i tidsschema.Meny - Tidtabell
Till förstasidan på www.tidtabell.netHögst upp på sidan om tidtabellerLängst ned på sidan om tidtabeller
SverigeUtomlandsFöretagNyheter