Medarbetares inställning till tidredovisning

Medarbetares inställning till tidredovisning

På många företag kveruleras det över tidredovisningen eller på systemet för tidredovisning. Oftast består klagomålen i att tidredovisningen tar lång tid eller att det är komplicerat till hitta rätt i systemet för tidredovisning.

Sanningen är dock att medarbetare antingen har svårt att motivera nedlagd tid på arbete jämfört med utfört arbete eller att de anser att företaget får för mycket kontroll genom tidredovisningen. Tidredovisning tar cirka 5 minuter per vecka från en medarbetares tid om tidredovisningssystemet är funktionellt.

Hur ofta ska man tidredovisa?

Rapportering av tid sker med olika frekvens i olika branscher, oftast ska den ske varje vecka. Generellt sätt kan medarbetare hålla upp till fyra till fem poster för tidredovisning i huvudet innan dessa blandas ihop. Tidredovisning ska därför genomföras efter max 5 aktiviteter för att tidredovisningen ska ge det företaget önskar.

Vilken upplösning ska tidredovisningen ha?

Medarbetares inställning till tidredovisning

De flesta organisationer och yrkeskategorier som hantverkare, sotare eller snickare klarar sig med en upplösning i timmar för tidredovisningen.

Inom yrken där kunden har direktkontakt under arbetat så redovisas tiden ofta per kvart. Exempel på yrken som har tidredovisningen per kvart är psykologer, samtalsterapeuter och naprapater, privatläkare

Vissa riktiga högkostnadsyrken som debiterar mer än 2000 kr i timmen kan bryta ned tidredovisningen ännu mer detaljeras ända ner på 5-minutersintervall. Det detta förekommer är t.ex. jurister, både hos affärsjurister och familjejurister.


Allt intressant om tidtabeller

Här kan du hitta många tider i tidtabellerna och relevant fakta om tidtabeller men också en del kul och lustiga saker gällande tider i tidsschema.Meny - Tidtabell
Till förstasidan på www.tidtabell.netHögst upp på sidan om tidtabellerLängst ned på sidan om tidtabeller
SverigeUtomlandsFöretagNyheter